sobota 25. září 2010

Máme novou quintu (vinařství)! - Skvělou Quinta da Fronteira

A přivezli jsme její famózní víno Fronteira Selecção do Enólogo 2006. Je to skutečně typické červené z Doura. Velká horka a extrémní sucho stojí za velmi koncentrovanou chutí i aroma tohoto vína. Chutnali jsme ho již v roce 2007, kdy mělo skutečně výrazné třísloviny, ale teď dozrálo a je skutečně skvělé!


Konečně 92 bodů v hodnocení časpoisu Wine Enthusiast to jenom dokladuje.Při ceně pod 300 Kč (konkrétně 280) je to víno se skvělým poměrem hodnoty vůči ceně.


Objednat si ho můžete zde.

sobota 4. září 2010

Napsali o nás

Ekonom - 2.9.2010


Portugalské námluvy



Internetový obchod Portugalmarket chce na českém trhu uspět s tradičními portugalskými produkty. Země z Pyrenejského poloostrova je dvanáctým největším producentem vína na světě a je v první desítce i mezi exportéry. Tomu ale neodpovídá nabídka na českém trhu.
»Světově proslulý olivový olej a sušená solená treska bacalhau nebyly u nás donedávna k sehnání,« říká vedoucí partner Portugalmarketu Ondřej Tomas, který společnost založil spolu s Markem Kulvejtem.
Prvotní investice do založení Portugalmarketu, vybavení skladu, zásob a informačních technologií přesáhly půl milionu korun. »Do firmy jsme investovali své úspory,« uvádí Tomas. V současnosti se už ale firma musí uživit sama příjmy z prodeje.
Podstatnou část výdělku chce vedení vložit do marketingu. Zatím je ale podnik s dosavadním ziskem 300 tisíc korun za zhruba půl roku v mírné ztrátě. »Hlavní tržby se odehrávají až v posledním kvartálu roku. První rok však se ziskem vůbec nepočítáme, změna by měla nastat za dva roky,« doplňuje Tomas.
Stěžejní jsou pro internetový obchod zatím portugalská vína spolu s olivovým olejem. Další tradiční potraviny jdou na odbyt pomaleji.
Portugalmarket nicméně není jedinou firmou, která se snaží přiblížit portugalskou gastronomii českým spotřebitelům. Podobným internetovým obchodem je například Mediterraneantaste nebo Vinoportugal. Oba nabízejí portugalské víno a olivový olej, Vinoportugal navíc přidává tresku bacalhau.
»O kvalitní portugalské produkty je zájem,« říká Kateřina Kročilová, majitelka obchodu Vinoportugal, který existuje na českém trhu od roku 2001 a kromě prodeje organizuje cesty za vínem do Portugalska. »Portugalské produkty bych doporučila každému. Třeba tresku je možné upravovat až na sto způsobů,« tvrdí Kročilová.
Portugalmarket by měl do budoucna profitovat také z gastroturistiky podobně, jako tomu je u konkurenčního Vinoportugalu. »Naším snem je portugalský vinný bar s obchodem. Je tu ale i otázka případné expanze na slovenský trh,« naznačuje budoucnost podniku Ondřej Tomas.