středa 28. dubna 2010

Navštívili jsem "Den v růžovém" - největší český test a degustaci růžových vín

Minulý víkend jsme s naším týmem navštívili druhý ročník největšího veřejného testu a degustace růžových vín v České republice. Akce konaná pod záštitou časopisu Víno&Styl se opět povedla. Malebné prostředí Dolních Kounic, propukající jaro, příjemný hotel Vinum Coeli a hlavně 140 přihlášených růžových vín do testu.

My jsme přihlásili naše oblíbené Valado Rosé 2008. Samozřejmě, že konkurenci tvořily především moravská vína, která mají zcela odlišný charakter. Přesto bylo zajímavé sledovat rozličná pojetí "růžovek" z celého světa.

Děkujeme týmu Víno&Styl za milou spoečnost a vyvedený bowlingový turnaj a Brankovi Černému za skvělé gastronomické odpoledne a organizaci celé akce!

Přesto, nebo spíš právě proto, nechci teď žádnou růžovku aspoň 2 týdny vidět :-)





neděle 11. dubna 2010

Quinta da Gricha 2007 - 92 bodů od WineSpectator






Skoro jsme zapomněli na vylepšený rating WineSpectatoru u skvělého červeného Quinta da Gricha 2007. Tak tedy krásných 92 bodů.

Quinta da Gricha je ve vlastnictví věhlasného vinařství Churchill's a produkují se tady ta nejlepší a nejluxusnější vína i portská vína.

Hodnotil Kim Marcus takto: Showing pure, effusive aromas and flavors of wild plum, raspberry and dark cherry, this red is filled with plenty of silky tannins that caress the palate. Long and lush on the finish, with notes of chocolate, paprika and cream. 

Koupit si můžete posledních pár lahví, které jsou u nás k dispozici zde.

sobota 10. dubna 2010

Wine&Spirits dávají 96 bodů Reservě 2007 od Quinta do Vallado


Přední americký časopis o víně a destilátech Wine&Spirits hodnotil ve svém dubnovém čísle nová červená a bílá vína z Doura - tedy ročníky 2007 a 2008. Oba ročníky jsou v Douru hodnoceny jako výjimečně dobré.

Skvělé víno Quinta do Vallado Reserva 2007 dostalo úctyhodných 96 bodů. Je to stejné hodnocení, jakého se vínu dostalo od hodnotitelů WineSpectatoru. Tohle víno je prostě poklad, a to doslova, protože jeho kvalita bude s archivací ještě stoupat. Odhadovaná výdrž při archivaci je 20 let.

Víno je celosvětově vyprodané. Nám zbývá ještě posledních pár lahví, takže pokud si chcete udělat radost, mrkněte sem.

Pokud se chcete podívat na report Wine&Spirits, mrkněte sem.

čtvrtek 1. dubna 2010

Potvrzeno! Červené víno pomáhá při prevenci kardiovaskulárních chorob


Vážení a milí přátelé dobrého červeného vína. Časopis Winespectator právě uveřejnil závěry další ze série odborných lékařských studií na téma víno a lidské srdce. Světe div se, opět bylo potvrzeno, že konzumace červeného vína v rozumném množství pomáhá předcházet kardiovaskulárním chorobám. Doposud se ale vědci přeli, zda je to způsobeno alkoholem, polyfenoly nebo antioxidanty, které jsou v červeném víně obsaženy. Nová studie tvrdí, že polyfenoly.

Nám v Portugalmarket je to jedno a jsme hlavně rádi, že naše vína podpoří vaše zdraví :-)

Naší nabídku antikardiackého včerveného vína najdete zde