středa 31. března 2010

Známý vinařský kritik Jamie Goode publikoval svůj report 50 nejlepších portugalských vín

Jamie Goode publikoval svůj report 50 nejlepších portugalských vín za rok 2009. Koukněte na vína z Doura a najdete tam i naše favority.

Report najdete na našich stránkách zde

úterý 30. března 2010

Charles Metcalfe na téma portugalských odrůd vína a kombinaci s jídlem

mrkněte na video z loňského britského veletrhu Wine+

úterý 23. března 2010

Spustili jsme náš web a e-shop

Konečně je to tady! Náš web je spuštěn www.portugalmarket.eu

Přes veškerý technický odpor se to podařilo :-) Doufáme, že u nás najdete vše, co budete potřebovat, a že si užijete pohodlný nákup po internetu.

Uvidíme se na síti!

 www.portugalmarket.eu

neděle 7. března 2010

Navštívili jsme prestižní výstavu vín Essência do Vinho 2010



V sobotu 7.3. jsme v Portu navštívili výstavu Essência do Vinho 2010. Bohužel jsme nebyli jediní koho to napadlo :-) Překvapivě se však lidé k sobě chovali slušně a nezneužívali přemíry alkoholu zdarma k intoxikaci.


K degustaci bylo možno vybírat asi ze 3000 produktů od cca 350 producentů. Nejdřive jsme zašli k našim producentům a popovídali si o novinkách. Okusili jsme cask samples Meandra 2008 od Vale Meão a Vallado Tinto 2008. Máme se na co těšit! To nejlepší však bude postupně k dispozici od dubna do září a budete vždy mezi prvními, kdo se o tom dozví. Můžeme už ale prozradit, že Van Zeller připravuje nová velmi zajímavá vína za velmi příznivé ceny.

V nesmírném množství zbytku světa bylo těžké vybírat. Bohužel pro další producenty je laťka nasazená současnou nabídkou Portugamarketu hodně vysoko a s vyjímkou jednoho producenta se žádná velká překvapení nekonala.

středa 3. března 2010

Robert Parker zlepšil hodnocení Prazo de Roriz 2007 z 87 na 89 bodů

Ve svém čerstvém únorové reportu publikoval Robert Parker nová hodnocení u některých klasických portugalských vín.
Prazo de Roriz (Quinta de Roriz) ročníku 2007 si polepšilo skóre z 87 bodů na 89 a potvrdilo tak svůj výborný potenciál. Víno je hotové, zralé a vhodné k pití právě teď.

U nás v Portugalmarket za pěkných 260 Kč.